Harta Bucureştiului s-ar putea modifica. Ce cartiere pot dispărea

de: Denisa Dudescu
25 06. 2023

Nicușor Dan, primarul general al Capitalei, a pus în dezbatere proiectul noului plan urbanistic general (PUG) al municipiului București, aflat în proces de elaborare. Noul PUG a fost blocat încă din 2014 și deblocat abia în acest an, notează Economedia.

Cum ar urma să arate Capitala în 2025

Potrivit unei propuneri de plan urbanistic general cu care vine primarul Capitalei, și Bucureștiul și zonele limitrofe ar putea să fie împărțite în arondismente, pe modelul Parisului.

O schimbare va fi în ceea ce privește situația cartierelor, în prezent în București avem 70, iar planul urbanistic ar reduce numărul la 61. Astfel, cartiere mici precum Andronache ar urma să dispară.

 

Ce cartiere ar urma să dispară din București

Și cartierul Dorobanți ar urma să fie înglobat în zona Primăverii. Zona Armenească și ea va fi înglobată într-un alt arondisment.

O altă propunere care atrage atenția este apariția cartierului IMGB, denumit după numele unei foste mari uzine comuniste, care a fost desființată și unde în prezent mai sunt câteva firme private.

Noul Planul Urbanistic General al Bucureștiului a fost elaborat de un consorțiu de 6 firme, condus de Universitatea de Arhitectură și Urbanism Ion Mincu.

Potrivit calendarului anunțat de Nicușor Dan, prima versiune a noului plan urbanistic general va fi realizată la finalul acestui an, ia 2024 va fi anul în care documentul și legislația aferente vor fi terminate.

Bucureștenii pot trimite aici sugestii pentru noul plan urbanistic general până pe 28 iunie. Proiectul poate fi vizualizat aici.